ze zijn nuts

Gerechten met kip

Gerechten met kip

Zoals bekend is kip echt een heel veelzijdig stukje vlees. Je kunt kip gebruiken in ontzettend veel gerechten. Denk hierbij aan heerlijke belegde broodjes, soepen, salades, pasta’s, burgers en nog veel meer. In dit artikel geven we je wat inspiratie voor heerlijke gerechten met kip.

luis-covarrubias-PHOwNhjSF70-unsplash

Heerlijke belegde broodjes

Naast het “gewone” broodje kipfilet zijn er voor een broodje kip nog veel meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een lekker vers broodje beleggen met roomkaas, kip, avocado, sla en komkommer. Ook kan je de kip heerlijk marineren in bijvoorbeeld sambal, ketjap en andere heerlijke kruiden. Zo maak je een vulling voor een lekker pistoletje, maar als je er iets van over houdt kun je dit ook nog eens lekker bij de rijst doen. Kortom, kip; lekker, veelzijdig en slank!

Kip in salades

Wat dacht je van lekkere krokante kipfiletblokjes in een groene salade? Of maak bijvoorbeeld een salade met hete kip. Marineer de kip met sambal en ketjap en de kruiden die jij lekker vindt. Roerbak het daarna. Laat de kip afkoelen of verwerk het warm in je salade. Een salade met kip biedt veel ruimte om lekker mee te experimenteren om uit te vinden wat jij lekker vindt.

Soepen met kip

Naast de standaard kippensoep zijn er nog veel meer variaties om kip in je soep te verwerken. Neem bijvoorbeeld een Chinese tomatensoep met kipreepjes. Het is ook heel lekker om bijvoorbeeld een Aziatische kippensoep te maken. Eigenlijk kun je kip gebruiken in heel veel soepen. Verwerk kip bijvoorbeeld in een tomatensoep, champignonsoep of een heerlijke bouillon. Het is maar net waar jij zin in hebt.

Kip in pasta’s en rijstgerechten

In de Aziatische keuken wordt ook heel veel kip gebruikt. Dit combineren ze dan meestal met rijst of noedels. Je kunt met kip en noedels bijvoorbeeld een heerlijke Pad Thai maken. Kip kan ook heel goed worden verwerkt in spaghetti, of een ander pastagerecht uit de Italiaanse keuken.

Heerlijke kip, gewoon om te kluiven

Natuurlijk kun je kip ook gewoon lekker kluiven. Bereid de kippenpootjes of vleugeltjes bijvoorbeeld in de oven nadat je ze lekker gemarineerd hebt. Serveer ze als hapje tijdens een verjaardag of geniet samen op de bank van een schaal gekruide kippenpootjes.

Te veel om op te noemen

Zoals je leest is kip dus heel veelzijdig. Je kunt kip op verschillende manieren gebruiken en verwerken. Kip is ook nog eens een heel slank stukje vlees. Wil je de kip gebruiken als mager stukje vlees, houd dan rekening met je bereidingswijze. Als je natuurlijk veel vet toevoegt of veel suiker, dan is het natuurlijk niet meer zo mager. Lekker mager of lekker vet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Begin jij al te watertanden?

Meer TE WETEN KOMEN

kruiden

airfryer

verse groenten